Helyi közélet

2010.07.24. 14:18

Öreg autó nem vén autó

<p>Miskolc - Vasárnap délelőtt bárki megcsodálhatja a veterán járműveket a Városház téri parkolóban.</p>

Mint az elmúlt években mindig, ez év utolsó júliusi hétvégéjén is előkerültek a garázsokból a féltve őrzött öreg, de gyönyörű és értékes autók, hogy részt vehessenek az immár ötödik alkalommal megrendezett Veteránautók- és Motorok Miskolci Találkozóján és Lévai György Emléktúrán.

A háromnapos rendezvény egyre nagyobb érdeklődésnek örvend, ami érthető is, hiszen ki ne lenne kíváncsi egy Opel Olympiára 1939-ből, egy Trabant 960-asra a hozzá illő utánfutóval, vagy egy Mercedes 170 D-re, ami egyik „főszereplője volt” az Egy óra múlva itt vagyok című, 1971-ben készült magyar filmnek. A miskolciak már megszokhatták, hogy júliusban minden évben birtokba veszik a város utcáit ezek a csodálatos járműmatuzsálemek, hiszen ezen rendezvény által tulajdonképpen valóságos „Mozgó Múzeumot” tárnak a rendezők (a Régi Autók és Motorok Miskolci Egyesülete) az érdeklődők elé. A találkozó neve 2008-ban egészült ki Lévai György, a rendezvény meghonosítójának a nevével, aki abban az évben hunyt el. Így a találkozó egyben az alapító emléke előtt is tiszteleg. A rendezvény öt éve alatt – a túraversenyek alkalmával – az öreg járgányok már bejárták Borsod-Abaúj-Zemplén megye kulturális és turisztikai szempontból legjelentősebb területeit, a világörökség részét képező látnivalóit, várakat, kastélyokat, múzeumokat.

Szombaton túraversenyen bizonyíthattak az autócsodák, de vasárnap is számos program várja még az érdeklődőket: délelőtt 9 órától rendőri felvezetéssel vonulnak föl a matuzsálemek Miskolcon, majd a Városház téri parkolóban 10 órakor kezdődik a veterán járművek kiállítása, és ugyanitt tartják a szombati túraverseny eredményhirdetését is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában