Helyi közélet

2010.07.23. 12:12

Ismét rendőrkézen a gagybátori "kis-smukk"

<p>Nyitott ablaknál aludt a gagybátori „kis-smukk”, hogy a legkisebb gyanús nesz esetén azonnal menekülni tudjon. Hiába futott gyorsan a 13 éves tolvaj a rendőrök elfogták őt.</p>

Fiatalkora ellenére a 13 éves gagybátori gyermekkorú fiú már több bűncselekményt elkövetett. A módszere az volt, hogy besurrant különböző ingatlanokba majd arany ékszereken át a készpénzig szinte mindent ellopott, ami a keze közé akadt, majd elszaladt a zsákmánnyal.

A napokban a „kis-smukk” újra akcióba lépett, egy gagybátori idős férfi házából vitt el órát, készpénzt. Az Encsi Rendőrkapitányság nyomozói azonban elfogták a fiút, aki újabb szokása szerint nyitott ablaknál aludt, hogy azonnal menekülőre foghassa, ha számára gyanús neszekre riadna. De ez a terve sem sikerült, hiszen a rendőrök ismét előállították őt az Encsi Rendőrkapitányságra.

A bűncselekmény nem marad következmények nélkül!

A gyermekkorúak büntetőjogi felelősségre nem vonhatóak, tettük azonban nem marad következmények nélkül. A rendőrség ilyen esetekben ugyanis értesíti a területileg illetékes települési önkormányzat jegyzőjét, illetve a gyámhivatalt. Ők felülvizsgálják a gyermek, gyermekek családi körülményeit és szükség esetén gyermekvédelmi gondoskodás keretébe tartozó hatósági intézkedéseket tesznek. Bűnismétlés esetén a rendőrség kezdeményezheti a gyermek védelembe vételét a helyileg illetékes önkormányzatnál. Amennyiben ez nem elegendő és a gyermekkorú érdekében szükséges a gyermekvédelmi törvény alapján saját hatáskörben dönt az intézeti elhelyezésről.

Az Encsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában