Helyi közélet

2010.07.25. 13:01

Hősi halált halt az ózdi születésű fiatal rendőr

<p>Radovic Dusán (született Ózd, 1980. május 21.), a miskolci rendészeti szakközépiskola elvégzése után 1999-ben került Budapestre és kezdte meg szolgálatát Zuglóban. Élt-halt a kerületért, szenvedéllyel végezte munkáját, elhivatott és rendkívül tehetséges fiatalembernek ismerték kollégái és barátai.</p>

Szorgalmasan látta el szolgálatát, a kapitányságon példaként állították a fiatal rendőrök elé. Számos ifjú rendőrt tanított meg a rendőri szakma ismereteire, a pályakezdő kollégák szívesen fordultak hozzá tanácsért. Rendőri pályafutása során kiválóan megismerte a kerületet, melyet megszeretett. Sokat tett Zugló közbiztonságáért.

Radovic Dusán szépen haladt a ranglétrán, amit kitartásának, bajtársiasságának és szorgalmának köszönhetett. Pályafutását mozgóőrként kezdte, majd 2004-ben járőrvezető lett, 2007-ben ügyeletesnek léptették elő, majd 2009-től szolgálatparancsnokká kűzdötte fel magát. A diploma megszerzése után elvégezte azt az átképző iskolát, melynek eredményeként néhány napon belül tiszti kinevezést kaphatott volna. Megérdemelte és rászolgált.

Közvetlen munkatársai és felettesei egy melegszívű, jókedélyű fiatalemberként ismerték meg. Felesége szintén a zuglói kapitányságon teljesít szolgálatot. 2 és fél éves kislányukat boldogságban és szeretetben nevelték, példás családi élete és munkája mellett jutott energiája arra, hogy folyamatosan továbbképezze magát.

Fájdalommal búcsúztatják Dusánt közvetlen kollégái, barátai, elöljárói és mindazok az állampolgárok, akik elkötelezettek a rend, a becsület és törvényesség mellett.

A rendőrség hősi halottként tiszteli az elhunyt zászlóst, saját halottjaként gondoskodik a végtisztesség megadásáról.

- Budapesti Rendőr-Főkapitányság -


Exkluzív felvétel: így fogták el a rendőrgyilkost

fuggetlen | 2010.07.25 11:59
Egy arra járó autó utasai vették fel, ahogy elfogták a rendőrgyilkost. Ők juttatták el a TV2-höz a képeket.

Halálra gázolt egy rendőrt - a többszörösen büntetett előéletű férfi nagyrészt beismerte tettét

fuggetlen | 2010.07.24 12:02
Nagyrészt beismerő vallomást tett az a férfi, aki péntek délután gázolt halálra egy rendőrt a Keleti pályaudvarnál, menekülés közben. Mint kiderült, a gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, jogosítványa sem volt, és még az sem tisztázott, kié volt a kocsi, amelyet vezetett.

Több százan emlékeztek a halálra gázolt rendőrre

fuggetlen | 2010.07.24 08:43
Több százan gyűltek össze a XIV. kerületi rendőrkapitányság épülete előtt pénteken este, hogy gyertyát gyújtsanak annak a fiatal rendőrnek az emlékére, akit délután gázolt halálra egy menekülő autós Budapesten, a Keleti pályaudvarnál.

Üldözés közben halálra gázoltak egy rendőrt a Keletinél

fuggetlen | 2010.07.23 16:17
Halálra gázoltak egy rendőrt Budapesten, a Keleti pályaudvarnál péntek délután. A sofőrt a XIV. kerületben akarták megállítani az egyenruhások, de elhajtott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában