Helyi közélet

2010.07.08. 08:42

Felsőzsolca: 1,7 milliárd

<p>Felsőzsolca 1,7 milliárd forintot kap a kormány 3,1 milliárd forintos újjáépítési alapjából.</p>

A fővárosban Bakondi György újjáépítési miniszteri biztos vezetésével folytatott keddi tárgyalás nyomán derült ki, hogy a kormány által magánépületekben keletkezett károk elhárítására, lakhatatlanná vált házak újjáépítésre felajánlott 3 milliárd forintból Felsőzsolca 1,7 milliárdot használhat fel. A Miskolc melletti kisvárosban a júniusi árvízben körülbelül 170 ház dőlt össze, így várhatóan a pénzt (kizárólag újjáépítési célra) azok között osztják el, akiknek most nincs hol lakniuk. A lakhatási feltételeket október 31-ig kell megteremteni, a pénzzel november 30- ig kell elszámolnia az önkormányzatnak.

Németh Csabától, a felsőzsolcai városháza szóvivőjétől azt is megtudtuk: a képviselőtestület – rendkívüli ülésen – egy helyi rendeletet fog alkotni és annak alapján fordítják majd a pénzt az újjáépítésre. Mivel ezt a pénzt bontásra, illetve a romok eltakarítására nem lehet felhasználni, ennek a feladatnak a végrehajtásához más forrást keres az önkormányzat.

ÉM-SZB

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában