Helyi közélet

2010.07.06. 13:40

A nemesgulácsiak is segítettek

<p>Miskolc, Nemesgulács - A Veszprém megyei nyugdíjasok egy teherautónyi ruhaneművel, élelmiszerrel segítik az árvízkárosultakat.</p>

A szolidaritás-, a korosztályi segítségnyújtás szép példája az a nyugdíjas összefogás, önzetlen segíteni akarás, amelyet a Veszprém Megyei Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Érdekképviseleti Szövetsége kezdeményezett. Az árvízbenkárt szenvedett borsodi nyugdíjasokon és hozzátartozóikon igyekeznek segíteni felhívásuk nyomán a Veszprém megyei nyugdíjasok. Mélyen átérezve a Borsod–Abaúj–Zemplénmegyében az árvízmiatt kárt szenvedettek problémáit, gondjait, egy emberként fogtak össze, hogy gyűjtéssel, önzetlen segítségnyújtással enyhítsenek a lehetetlen helyzetbe került nyugdíjasok családjain. Az Érdekvédelmi és Érdekképviseleti Szövetség elnökének, Demeter Ferencnek a szervezőmunkájával egy teherautónyi ruhaneműt, takarót, ágyneműt, tartós élelmiszert, tisztítószereket, stb. gyűjtöttek össze és juttattak el hétfőn a B–A–Z Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége címére. A Pelspedt Szállítási Társaság önzetlenül vállalta az ideszállítást.

Megkeresésünkre, Teszárovics Miklós az érdekvédelmi szövetség itteni elnöke elmondta, hogy az összegyűjtött segítséget azonnal továbbjuttatják azokba az árvízáltal leginkább sújtott községekbe, amelyekben tagszervezeteik működnek. A hozzájuk tartozó nyugdíjas klubokra bízzák az összegyűjtött figyelmességek szétosztását. Azt is közölte szerkesztőségünkkel, hogy a Veszprém megyei Nemesgulács nyugdíjasai, augusztusban a súlyos kárt szenvedett nyugdíjasokkal együtt élő 10 unokát fogadnak, látnak majd vendégül egy hétre a Balaton partján.  

 - ÉM-BGy -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában