Helyi közélet

2010.06.30. 15:01

Roma mentorok a védőnők mellett

<p>Miskolc - Roma asszonyokat képeztek ki mentoroknak Miskolcon. Közülök már többen munkát kaptak.</p>

A roma asszonyok számára indított mentorképzés a napokban lezárult. A 20 résztvevő vizsgát tett, és a tanfolyam elvégzéséről szóló oklevelet szerdán vehették át. Közülük hatan munkát is kaptak, a Miskolci Városgazda Kft. közcélú munka keretében foglalkoztatja őket, óvodákban, bölcsődékben dolgoznak majd. A többiek a telepeken dolgozó védőnők munkáját segíthetik, illetve környezetükben végezhetnek felvilágosító munkát.

Tánczos Tamás, az Ifjúsági és Szabadidő Ház igazgatója, a projektmenedzsere elmondta: az Ady Művelődési Ház, a görömbölyi és perecesi kulturális egyesületek, valamint az intézménye által alapított konzorcium tavaly 100 millió forintot nyert olyan programokra, amelyek a hátrányos helyzetűek felemelkedését, oktatását segítik. Ezek közül már több megvalósult, például hagyományőrző szakkör, drámaszakkör, kommunikációs önismereti tréning.

A roma asszonyok számára az Ifjúsági és Szabadidő Ház indította el a mentorképzést, amely egy 60 órás tanfolyam volt. Itt főiskolai oktatók tanították a jelentkezőket az egészséges életmódra, a társadalmi beilleszkedésre. Azt itt szerzett tudást a résztvevők saját környezetükben is hasznosíthatják majd – mondta az igazgató.

ÉM/SZR

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában