Helyi közélet

2010.06.16. 07:42

Nézőpont: Reformok küszöbén

<p><em>Messze szállt az utolsó iskolai csengőszó is, ma már a bizonyítványokat írják a tanárok, aztán pár nap múlva az évzáró után hosszú búcsút vesznek a nebulók a tanulástól, a dolgozatírástól, a feleléstől.</em>&#160;<b>Hegyi Erika jegyzete</b></p>

Már csak az érettségizőknek van egy kis dolguk, hogy bizonyítsanak a szóbeli vizsgán is, aztán ténylegesen kitör a vakáció mindenkinek, aki a közoktatásban érintett. A szerkesztőségünkbe érkezett rekord mennyiségű meghívóból tudom, hogy nem teltek eseménytelenül a most véget ért tanév napjai. A pedagógusok rengeteg időt fordítottak pályázatok írására, a programok lebonyolítására, továbbképzésekre és versenyek szervezésére.

Most egy kis pihenés következik, de az elmúlt napok parlamenti vitáiból már sejteni lehet, hogy nem lesz eseménytelen a nyár sem. A kormányváltással együtt küszöbön az újabb oktatási reform. Már hallani a kétszintű érettségi, a felsőoktatás, a közoktatás, a pedagógusképzés és a szakképzés alapos felülvizsgálatáról. Az nem is lenne baj, ha mindaz megváltozna, ami most nem jól működik. De csak politikai megfontolásból kár lenne a sok milliárdért bevezetett újításokat mind kidobni az ablakon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában