Helyi közélet

2010.06.30. 16:04

Nézőpont: Kaszára!

<p><em>Teljesen nem lehet kiirtani a parlagfüvet, ezzel tisztában vannak azok is, akik hivatalból irtják, irtatják</em>. <strong>Szalóczi Katalin jegyzete.</strong></p>

Vagyis a vágyott teljes parlagfű-mentesítés inkább csak elérhetetlen, mint megvalósítandó cél. Mint az ezzel kapcsolatos sajtótájékoztatón elhangzott: „Ha csak egyetlen embert is sikerül megkímélnünk azoktól a tünetektől, amelyeket az arra érzékenyekből kivált, már megérte...”

Nos, ha ez a mérce, akkor egyszerre lehetünk elégedettek és elégedetlenek. Ugyanis mondható, de sosem lesz ellenőrizhető, hogy sikerült-e bárkit is megkímélni, hiszen annyi az allergiás, mint égen a csillag, allergológusok a tanúi, számuk egyre több, s ritkán érzékeny valaki egyedül csak a parlagfűre. (Arról nem is beszélve, hogy újabb és újabb allergének jelennek meg, állítólag olyanok is felbukkantak már, amelyek legalább olyan veszélyesek, mint mostani ismereteink szerint a legveszélyesebb, vagyis a parlagfű.)

Ami biztos, holnaptól: akció indul. Lehet felfedezni, betelefonálni, ellenőrizni. De leginkább kaszálni. Annyiszor, ahányszor az aktuális időjáráshoz az embernél sokkal alkalmazkodóbb gyomok miatt ajánlatos, vagyis megelőzve a virágbimbók kialakulását. Kinek-kinek a maga területét. Magunkért, másokért. Legalábbis amíg jobbat ki nem tudunk találni.

- Szalóczi Katalin -


Parlagfű-mentesítés: árvíz miatt haladék?

eszak | 2010.06.30 12:25
A bel- és árvíz miatt sok helyen lehetetlen volt a kitűzött határidőig elvégezni az első kaszálást. Erre figyelemmel van a hatóság. „Hallgatólagos megállapodás van közöttünk és az ellenőrzést végző Földhivatal között”...

Holnaptól ismét él a parlagfűvonal

boon | 2010.06.29 14:53
Június 30. fontos határidő a parlagfű-mentesítésben. Ezt követő mulasztás esetén már elrendelhető a „kényszerkaszálás”. Azaz aki még nem „mentesítette” volna telkét, annak egy napja van még: tehát kaszára fel!

<hr />]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában