Helyi közélet

2010.06.26. 18:44

Nanofizika, lézer, oktatás

<p>Miskolc - A nagy hagyományokkal – az idén 53. alkalommal tartják – rendelkező Országos Középiskolai Fizikatanári Ankétot minden évben más-más városban rendezik meg.</p>

Az idén Miskolc ad otthont az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Középiskolai Oktatási Szakcsoportja ( és más társszervezetek) által június 26 és 29 között tartott programnak. A felvételi tendenciákat figyelve nem túl jó helyzetben van a természettudományos tanárképzés. Ez a rendezvény a középiskolai fizikatanárok olyan országos továbbképzési alkalma, mely átlagban mintegy 100 résztvevőt vonz. A mai elvárásoknak megfelelően akkreditált képzés, mely minden évben új téma köré építi fel programját. Az idei háromnapos ankét a Nanofizika - lézer - oktatás címet kapta. A nanofizika területéről többek között a miskolci BAY-NANO Kutatóintézet munkatársai, a lézer témájában a szegedi ELI lézerfizikai kutatóközpont Európai Uniós pályázata szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában