Helyi közélet

2010.06.30. 17:27

Megnyílt a nemzetközi színjátszó fesztivál Barcikán

<p>Kazincbarcika - Immár a huszadik alkalommal rendezik meg Kazincbarcikán az ifj. Horváth István Nemzetközi Fesztivált.</p>

Szerda délután a város polgármesterének köszöntője után Borbáth Erika, a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus főigazgatója nyitotta meg a fesztivált. Fodor Tamás, a Stúdió K művészeti vezetője elmondta, hogy a nyolc hazai színjátszóegyüttes mellett bemutatja műsorát a XX. ifj. Horváth István Nemzetközi Fesztiválon egy sepsiszentgyörgyi, egy-egy román, spanyol, lett, horvát és bolgár társulat. Különböző okok miatt távol maradtak az irániak, a franciák és a németek.

Először egyébként 1972-ben adtak randevút egymásnak Kazincbarcikán az ország legkiemelkedőbb amatőr színjátszóegyüttesei. A mostani jubileumi fesztivál fő törekvése, hogy a fesztivál adjon képet a magyar amatőr és alternatív színjátszás jelenlegi helyzetéről és törekvéseiről, de tegyen nemzetközi kitekintést is a külföldi delegátusok részvételével a mozgalomról. Az előadások június 30 és július 4. között két helyszínen kezdődnek: az Egressy művelődési központban és a Herman Ottó Általános Iskolában. Az előadásokról szakmai vitát rendeznek délelőttönként 9-12 óra között a művelődési központban. A fesztivál zárása július 2-án déli 12 órakor lesz, ekkor adja majd át a díjakat Ascher Tamás, a zsűri elnöke.

ÉM - BGy

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában