Helyi közélet

2010.06.23. 18:59

Lillafüredi kisvasút: Gyártól, kohóig csattognak a kerekek

<p>Miskolc – Nem múlt el nyomtalanul az elmúlt időszak katasztrofális időjárása a LÁEV vonalán sem. A károk ellenére, ha rövidített útvonalon is, de közlekedik a népszerű kisvasút.</p>

Már az áprilisi csapadékos időjárás is komoly károkat okozott a lillafüredi kisvasút Miskolc, Dorottya utca- és Garadna közötti vonalán. A LÁEV-esek akkor kénytelenek voltak a töltésben keletkezett károk és földcsuszamlás miatt a városból a Papírgyárhoz költöztetni a szerelvényeket. Nem kedvezett sem a munkálatoknak, sem a vasúti töltéseknek az iszonyatos mennyiségű májusi eső sem, ami miatt hosszú napokig nem is jártak a vonatok a Bükkben. Május utolsó előtti hétvégéjén aztán ha csökkentett járatszámmal, és csökkentett útvonalon is, de Lillafüredig ismét nekivágtak a szerelvények az erdőnek.

A Papírgyártól a kohóig

Június 12-től viszont már nem csak a Palotaszálló szomszédságáig, hanem a Fazola-kohóig válthatunk jegyet. Már az is kisebbfajta bravúr, hogy addig, ugyanis hihetetlenül megrongálódott a LÁEV pályaszakasza. Ez az „egység” viszont biztonságosan vonatozható, így napjában négy alkalommal utazhatunk a kohóig.

Sajnos Garadnáig viszont nem, és azzal kapcsolatban egyelőre senki sem akar jóslatokba bocsátkozni, hogy mikor is lesz járható a nevezett pálya. Az a szakasz, amely több helyen nem is látszik a kőhordaléktól és hosszú-hosszú métereken át a levegőben „lóg” a víz által elsodort töltés miatt.

 

MENETREND

Papírgyártól – Fazola-kohóig: 9.30, 11.45, 14.15, 16.35

Lillafüredről – Fazola-kohóhoz: 9.50, 12.05, 14.35, 16.55

Fazola-kohótól – Lillafüredre: 10.30, 12.50, 15.20, 17.35

Lillafüredről – Papírgyárhoz: 10.45, 13.05, 15.35, 17.50

Menetidő(k):

Papírgyár – Lillafüred: 18 perc

Lillafüred - Fazola-kohó: 10 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában