Helyi közélet

2010.06.12. 19:09

Juniális a kórházban, „árvizes” gyerekekkel

<p>Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház hagyományos juniálisának idei meghívottjai között az intézmény dolgozói és családtagjai mellett három megyénkbeli árvíz sújtotta település 30 gyermeke is szerepelt.</p>

A szombati pót gyermeknapra (hiszen egyben ennek is szánták a szervezők a rendezvényt) Szikszóról 12, Aszalóról 8 gyermek érkezett, kísérővel, hogy az elmúlt napok kellemetlen élményeit feledve kellemes órákat töltsenek a kórház szabadidőparkjában (az edelényiek nem éltek a meghívással).

A délelőtti forgatagban nem volt könnyű megtalálni őket, hiszen voltak, akik már megéheztek, s az ételes sátornál álltak sorba, mások a medence hűsítő vizében lubickoltak. Azt pedig, hogy ott vagy az óriás csúszdán, mászófalon, ki az „árvízi” gyerek, s ki nem, igazán nem lehetett megkülönböztetni. De hát épp ez volt a cél: az önfeledt közös szórakozás. Egyébként a megyei kórház nem csak e módon vette ki a részét az árvíz következményeinek enyhítéséből, hiszen például a Miskolcra telepítettek egészségügyi ellátásában is segítkeztek, s ez az intézmény biztosította például a szükséges gyógyszereket, gyógyászati segédeszközöket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában