Helyi közélet

2010.06.24. 19:45

Ház nincs, de a számlák jönnek - RTL Híradó

<p>Felsőzsolca - A szolgáltatók akkor is küldik számlaleveleiket, amikor már nincsen hová szolgáltatniuk Felsőzsolcán - számolt be az RTL Híradó. Az áram, gáz, víz, és telefontársaságoknál ugyanis ahhoz, hogy ne számlázzanak, le kell mondani a szolgáltatást. Gyakran azonban nem olyan könnyű szerződést bontani - mondják az árvízkárosultak, pláne ha valaki hűségnyilatkozatot írt alá.</p>

Nincs ház, nincs szoba, nincs telefon és persze postaláda sincs, ahová a telefonszámla jöhetne Felsőzsolcán. Mégis jön. Erről panaszkodott az RTL Híradónak egy idős hölgy, miután egy ügyintéző közölte vele, hogy szerződését nem mondhatja fel, hiszen hűségnyilatkozatot írt alá.

Az RTL Híradó megkeresésére a telefonszolgáltatónál írásban közölték, hogy az elmúlt egy hétben már közel 100-an fordultak hozzájuk ezzel a problémával. Úgy döntöttek, mindegyiküknek méltányossági jóváírást ajánlanak fel, ezzel enyhítve az őket ért súlyos veszteségeket. Akadt azonban olyan médiaszolgáltató is a térségben, amely előre felajánlotta segítségét.

A felsőzsolcai térségben működő áramszolgáltató pedig azzal segít - mondja a Máltai Szeretetszolgálat munkatársa -, hogy nem számít fel semmit a falszárító berendezések fogyasztása után. Csak Felsőzsolcán 20-30 ilyen készülék működik folyamatosan, a térségben pedig több, mint 100.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában