Helyi közélet

2010.05.24. 17:34

Pünkösdi Szent Erzsébet ünnep

<p>Sárospatak - Zsúfolásig megtelt a sárospataki Szent Erzsébet utca.</p>

Szent Erzsébet szülővárosa idén is gazdag programmal emlékezett szülöttére. Középkori vásári sokadalom látvány- és élményvilága fogadta a látogatókat. Zenészek, táncosok, komédiások, lovagok és sokan mások gondoskodtak az érdeklődők szórakoztatásáról. Kézműves kirakodó vásár, régi mesterségek bemutatója és középkori étel-ital kínálat egyaránt várta a vendégeket. „Zsúfolásig megtelt a Szent Erzsébet utca” – tájékoztatott Szabó Irén, az Árpád-házi Szent Erzsébet Társaság elnöke. A programban vásári komédiák, bábjátékok, középkori zenei programok váltották egymást.

Történelmi menet

Délután zajlott a Szent Erzsébet korát idéző zenés, kosztümös történelmi menet, mely a leánykéréstől a szentté avatásig követte az ünnep névadójának életét. A programban többek között középkori táncok, zászlóforgatók és vásári attrakciók váltották egymást. Állandó programként a teljesség igénye nélkül cirkuszi előadás, íjászbemutató,szövés, fonás, kosárfonás, hordókészítés, nemezelés, ékszer, fejdísz- és zászlókészítés, pajzs- és címerfestés szerepelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában