Helyi közélet

2010.04.16. 16:06

Választás 2010 | Ficsor Ádám: a fideszes szavazógépek már a parlamentben vannak, most képviselőt kell választani

<p>Szerencs - Az már eldőlt, hogy a Fidesz alakít kormányt, a választások második fordulójában azonban az embereknek arról kell dönteniük, hogy kik képviseljék őket a parlamentben - mondta Ficsor Ádám egykori titkosszolgálatokat felügyelő miniszter, szocialista országgyűlési képviselőjelölt szerencsi sajtótájékoztatóján pénteken.</p>

A politikus úgy fogalmazott: "a Fidesz szavazógépei már megfelelõ létszámban benn vannak a parlamentben, a zemplénieknek azonban nem szavazógépeket kell az országgyûlésbe küldeniük, hanem olyan képviselõket, akik alkalmasak és képesek a térség képviseletére".

Ficsor Ádám Borsod-Abaúj-Zemplén 11-es számú választókörzetében indult az országgyûlési választásokon. Szerinte a második forduló már nem az országos politikáról szól, hanem helyi programokról, fejlesztésekrõl, munkahelyteremtésrõl, közbiztonságról.

Ficsor Ádám nyilvános vitára hívta a második fordulóba jutott két vetélytársát: Koncz Ferencet, a Fidesz-KDNP, valamint Holcman Lászlót, a Jobbik jelöltjét. A volt miniszter cáfolta a sajtóban megjelent információkat, amelyek szerint visszalépne a jelöltségtõl. Kijelentette: meg akarja fordítani a mandátumért folytatott verseny eredményét.

A választás elsõ fordulójában a választókörzetben Koncz Ferenc 48,86, Holcman László 27,55, Ficsor Ádám pedig 16,69 század százalékos szavazatarányt ért el. Egy nappal korábban Koncz Ferenc ugyancsak sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy véleménye szerint akkor jár jól a térség, ha kormánypárti, vagyis a Fidesz-KDNP által támogatott képviselõt küld a parlamentbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában