Helyi közélet

2010.04.06. 16:58

Tűzvédelmi jelzőrendszer két panelházban

<p>Miskolc - A tavaly augusztusi tragikus avasi tűzeset ráirányította a figyelmet a tűzvédelmi jelzőrendszerek kiépítésének fontosságára. A MIK Zrt. most két lépcsőházban telepít ilyen berendezéseket.</p>

Az avasi lakótelepen tavaly történt tűzeset kapcsán Káli Sándor,Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere felkérte a MIK Zrt-t, hogy vizsgálja meg a panelházak, középmagas épületek esetében tűzvédelmi riasztórendszer kiépítésének lehetőségét.

Ennek keretében a MIK Zrt. két épületben tűzjelző berendezéseket, úgynevezett "home-detektorokat" telepít a Középszer 20. szám és a Hegyalja utca 17. alatti társasházak lépcsőházába. A tűzjelző-rendszer kiépítési költségét a Hegyalja utcában a MIK Zrt. állja, a Középszer 20. alatti lépcsőház esetében pedig a lakossági felajánlásként gyűjtött összegből fedezik, az közgyűlés szociális, ifjúsági és sport bizottságának döntése alapján. Az ilyen rendszerek felszerelése elsősorban a lakóközösségek feladata, ám most a MIK Zrt. példát szeretne mutatni arra, hogy elérhető áron is kiépíthető olyan rendszer, amely tűz esetén biztonságot nyújt az adott lépcsőházban élőknek.

- Egy ilyen riasztórendszer kiépítésének költsége tapasztalataink szerint egyenként bruttó 20 ezer forint körül van, azaz egy lakóközösség számára minimális teherrel jár. Éppen ezért javasoljuk az ilyen, vagy ehhez hasonló riasztórendszerek telepítését, amelyek karbantartási igénye minimális - mondta el a keddi sajtótájékoztatón Németh Zoltán, a MIK Zrt. műszaki és létesítménygazdálkodási igazgató-helyettese és Tompa Sándorországgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában