Helyi közélet

2010.04.15. 11:24

Benépesedik az ipari park

<p>Miskolc - Tíz kisebb miskolci vállalkozás is támogatást nyert az iparfejlesztési pályázaton.</p>

A Miskolci Ipari Park története 2005-ben kezdődött az „ipari park” cím elnyerésével, mely ekkor 68,5 hektár nagyságú területet érintett. A fokozott befektetői érdeklődés következtében a Miskolci Ipari Park területe folyamatosan bővült. 2009 első félévében az ÁTI Depó csatlakozásával a MIP területe 147,8 hektárra bővült, ezáltal a terület két közlekedési módon, közúton és vasúton is megközelíthetővé (multimodálissá) vált. 2009 második félévében az ipari park szomszédságában működő 26 hektáros Robert Bosch Power Tool Kft. és a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. csatlakozott a MIP-hez, tovább növelve ezzel a területet.

Tíz „kisebb” győztes

A három nyertes telephelyfejlesztési projekt után a Rhinotire Kft. ipartelepítési beruházása immáron a negyedik olyan fejlesztési projekt, amely az egy éve átadott Mechatronikai Ipari Parkban – mely a Miskolci Ipari Park zöldmezős fejlesztési területe – valósulhat meg a támogatási szerződések aláírását követően, melynek tárgyalásai során a Miskolc Holding Zrt. az eddigi sikeres előkészítéshez hasonlóan továbbra is segíti a projektgazdákat.

Az iparfejlesztési pályázati kiírás „kistestvérén” (ahol a most minimálisan igényelhető 100 millió forint volt a maximális támogatás) a közelmúltban 10 miskolci vállalkozás is pozitív támogatási döntésben részesült, melyből 3 vállalkozás már a zöldmezős Mechatronikai Ipari Parkban valósíthatja meg beruházását.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában