Helyi közélet

2010.03.25. 14:47

Szívügyük a magyar nóta - felsőzsolcai programok

<p>Felsőzsolca - A csütörtöki felsőzsolcai sajtótájékoztatón egy egész csokorra való programot kínáltak, s valamennyi középpontjában a magyar nóta áll. Ízelítőül: konferenciát szerveznek, pályázatot írtak ki, s megrendezik a magyar nóta napját.</p>

Fontosnak tartjuk a magyar népdal, a magyar nóta történetének feldolgozását, ezért elhatároztuk, hogy május 15-én Felsőzsolcán országos konferenciát szervezünk” – hallhattuk a csütörtöki sajtótájékoztatón Fehér Attila polgármestertől, a Magyar Nótaszerzők és Énekesek Országos Egyesülete Észak-Magyarországi Csoportjának elnökétől. E szervezet és az Együtt Felsőzsolcáért Egyesület, amelynek elnöke Farkas Miklós, ezen túlmenően számos olyan programot szervez idén, amelyek középpontjában a magyar nóta áll. Például pályázatot írtak ki a városi és közösségi televíziók részére 15 perces magyar nóta műsorok készítésére, márciustól októberig. Ezeket szakzsűri értékeli és díjazza. November 20-án pedig immár harmadik alkalommal rendezik meg Felsőzsolcán a magyar nóta napját.

ÉM-SzK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában