Helyi közélet

2010.03.19. 11:04

Újabb, fertőzés miatti látogatási tilalom

<p>Miskolc - Épp hogy felolfották a miskolci városi kórház több osztályán a látogatási tilalmat, újabbat kellett elrendelni, legalábbis eddig csupán a tüdőgyógyászati osztályon. Ezúttal a rota vírus a „bűnös”.</p>

Kedd délután észlelték az első, hányással, hasmenéssel, lázzal járó megbetegedéseket Misek Kft. Semmelweis-telephelyén működő tüdőgyógyászati osztályon, szerdán pedig már látogatási tilalmat is elrendeltek – tudtuk meg dr. Bássler Beáta orvosigazgatótól, aki egyben az intézmény kórházhigiénikusa. A laborvizsgálatok ezúttal nem a calici, hanem rota vírus jelenlétét igazolták. S bár szerdától látogatási tilalmat rendeltek el, az osztályt nem kellett lezárni, mert az érintett betegeket el tudták különíteni, így a fölszinti részen továbbra is folyik az aktív ellátás.

A főorvos elmondta, ez a tavaszi időszak kedvez az efféle vírusfertőzéseknek, szerencsére a betegek általában 3-4 nap alatt felgyógyulnak belőle. Arról, hogy hány betegüket és dolgozójukat érintette a vírusfertőzés, majd csak a fertőzés elmúltával ígért összegző tájékoztatást az orvosigazgató. Azt viszont elmondta, hogy a diósgyőri telephelyük belgyógyászati osztályán is látogatási tilalom volt fertőzés miatt, de csütörtökön már csak azon részlegén volt érvényben, ahol az érintett betegeket ápolják.

ÉM/SZK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában