Helyi közélet

2010.02.10. 11:27

Kocsonya receptek: a Teleshop kocsonya

<p>Miskolc - Kolléganőnk, N. Szántó Rita "kocsonyás" szakácskönyvébe lapoztunk bele annak apropóján, hogy február 19-21-g kerül megrendezésre a 10. Miskolci Kocsonyafesztivál. Íme a második!</p>

Teleshop kocsonya

Hozzávalók:
- 1 db fekvenyomópad
- 2 db üst 2000 szuper pároló
- 1 db az Apolló 13 anyagából készült mega gyalu
- 2 db Szamurájok által készített és harakirin tesztelt giga kés
- 1 db Szöszeltávolító henger
- 1 db (nem pár) Horst Fuchs fülbevalójának eredeti másából

Elkészítés:

Biztos előfordult már önnel, hogy hagyományos módon, régi, esetleg a nagymamától örökölt lábosban készítette el a kocsonyát. Beletette a hozzávalókat, amelyek megfőttek, majd tálba szedte az étket, az megdermedt, a család pedig jóízűen elfogyasztotta. Nos, ennek most vége, nem kell többet használnia a nagyi hagyatékát, nem kell lábosba tennie a hozzávalókat, nem kell megfőzni a húst, és nem kell tálba helyeznie a kocsonyát, majd órákig várni, míg megdermed. A családnak sem kell bajlódni a jóízű elfogyasztással, a hideg étektől nem kell, hogy a fogába nyilalljon bárkinek is a fájdalom. Itt vannak ugyanis a felsorolt hozzávalók, amelyeket most szuper áron rendelhet meg. Igaz, hogy ezekre semmi szükség a kocsonyakészítésnél, de ha ezeket most mind megvásárolja, nem is marad pénze, hogy ilyen drága ételt készítsen a családjának. Így nem kell bajlódnia a főzéssel, nincs többé kosz a konyhájában, és a családnak sem kell jóízűen elfogyasztani a kocsonyát.

Ha mégis vágyna egy kis kocsonyára, rendelje meg a Horst Fuchs fülbevalójából készült propeller 20009 darálót, ebbe csak beledobja a fél disznót, a fokhagymát, a fűszereket és hozzádob egy marék jeget. Íme az eredmény: kocsonyaturmix, alig 5 perc alatt. Ha nem is finom, de legalább gusztustalan.

Kapcsolódó cikk:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában