Helyi közélet

2010.02.07. 10:20

Bosch-dolgozók munkája a kutyamenhelyben

<p>Miskolc - Boschos nap volt szombaton a Miskolci Állatsegítő Alapítvány új, hamarosan elkészülő, Sajószigeti úti állatmenhelyén.</p>

A miskolci Boschnál dolgozó Suszter Szabina (munkaügyi csoportvezető) lelkes állatbarát, mint sokan abban a kollektívában. Szabina írt egy kör-emailt a kollégáinak a múlt hét közepén, azt tudakolva, hogy  volna-e kedvük szombaton a Miskolci Állatsegítő Alapítvány új, Sajószigeti úti, a tervek szerint egy hónapon belül kész menhelyén kutyaházakat építeni. És harminchat kollégájának volt kedve (plusz egy kisbaba is „kiment”).

Két- és háromlakásos

Suszter Szabina és az alapítvány kuratóriumának alelnöke, Kisfalvi Nyina elmondta az Észak-Magyarországnak Borsod Online-nak: van, aki  azért ment, mert hálás az alapítványnak, amelynek munkatársai megtalálták elveszett kutyáját. Mások állattartók vagy „simán” állatszeretők, de az mindenkinek egyformán fontos, hogy  felépüljön a menhely.

Legutóbb tavaly, kora nyáron próbálkozott önkéntesek napját összehozni az alapítvány, de az érdeklődés hiánya miatt elmaradt. (Akkor mindössze egy fiatalember ment el a felhívásukat olvasva, fákat ültetni). Nem csoda, hogy most milyen nagy volt az alapítványosok öröme a segítséget tapasztalva. A reggeltől estig dolgozó boschos önkéntesek között van mérnök, beszerző, logisztikus, pénzügyes, gyakornok.

Óráról órára egyre több ház lett készen, a nap végére 38 darab. A két- és háromlakásos „társasházakban” jól fogják érezni magukat a kutyusok.

Ha tartósan 0 fok felé emelkedik a hőmérséklet, akkor tudnak majd költözni, mert a külső burkolási munkákkal még nem végeztek – tudtuk meg.

Szabados Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában