Helyi közélet

2008.12.09. 08:57

Nézőpont: Olcsó húsnak ...

<p><EM>Egyszerű módszernek tűnik, de mit tegyünk azokban az esetekben, ha a huncutok a rossz, lejárt, fertőzött terméket még nem is akciózzák le?</EM> -<STRONG> Pap Gyula</STRONG> jegyzete.</p>

Még a Nagy Kínai Melamin-botrány előtt, mikor az első találgatások megjelentek az ügyben, hívott fel egy kedves olvasónk, hogy az egyik nagy áruházláncban vásárolt élelmiszer műanyag dobozának összetevői között az inkriminált anyagot vélte felfedezni. Félig tréfálkozva megállapodtunk, hogy, ha nem fogyaszt túl sokat belőle, nem lehet komolyabb probléma. Lassan fodrozódtak az érvek-ellenérvek, végül az ügy hullámverései addig erősödtek, hogy a legfelsőbb hatóság úgy döntött: le kell a polcokról venni a csecsemők és gyermekek táplálására szánt távol-keleti termékeket.
Megbízható – nem érdekelt – mezőgazdasági illetékes mondta: nálunk az élelmiszer-biztonság kiemelkedő az európai átlaghoz képest.
Helyi szakember is megerősíti: a tervszerű ellenőrzés következtében javulóban a hazai élelmiszeripari morál.
Mit tehet a fogyasztó? A mai válságos helyzetben nem lehet könnyű szívvel azt javasolni, ne vegyék meg ezt vagy azt a hiperolcsó, megaakciós húsféleséget, élelmiszert. Pedig talán ez a jó védekezés egy komolyabb bosszúság, netán betegség megelőzésére. Egyszerű módszernek tűnik, de mit tegyünk azokban az esetekben, ha a huncutok a rossz, lejárt, fertőzött terméket még nem is akciózzák le?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában