Helyi közélet

2008.12.11. 10:18

Gazdátlan betontömbök Miskolcon

<p>Miskolc - Ha a Tiszai pályaudvar környékén járunk több tucatnyi összetört betonelemre lehetünk figyelmesek, amelyek a parkolóval szembeni járdaszigeten hevernek egy rakáson, már évek óta. Kíváncsiak lettünk kinek a felelőssége lenne a terület helyreállítása.&#160;<DIA width="960" height="800" alt="Gazdátlan betontömbök Miskolcon 2008.12.10."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Szem_tdomb_a_vir_gpiacon_2008_12_10_/index.shtml , SERIE ,960,800)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Gazdátlan betontömbök Miskolcon 2008.12.10." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A pályaudvarral szembeni járdaszigeten kallódó betontömböket már a gaz is benőtte. Ha valaki Miskolcra érkezik ez a látvány fogadja. Micsoda ipari „performance” - gondolhatná. Formájukból, méretükből, és elhelyezkedésükből azonban könnyen megállapíthatjuk, hogy a járdasziget betonszegélyének darabjairól van szó, amelyeket valaki egykoron - dühből, tréfából vagy egyéb okokból - kiszedett a helyükről. Hogy a maradványok azóta is ott fekszenek összekuszálva azt a képek is bizonyítják, a kérdés viszont az: vajon kinek kellene mindezt eltüntetni onnan? Elhatároztuk, hogy kiderítjük. Nem volt könnyű dolgunk.

Senki földje...

A hasonló ügyekben már szokásos forgatókönyv szerint sem a MÁV ZRT., sem a Közútkezelő KHT., sem pedig az Miskolc Város Önkormányzata nem vállalta fel, hogy a szóban forgó terület tulajdonosa lenne. Veres László, az önkormányzat szóvivője szerint, a járdasziget olyan helyen található és olyan kis területnek számít, hogy a három lehetséges tulajdonos közül pillanatnyilag nem állapítható meg, hogy pontosan kié.

A megoldás...

Okos enged, szamár szenved - szokták mondani. Bár a terület bárkié lehetne - de leginkább senkié-, az Önkormányzat a Városgazda KHT. -val egyeztetve magára vállalta a járdasziget rendezését. Veres István, a KHT. ügyvezető igazgatója ezzel kapcsolatban a következő nyilatkozatot tette. „Felmértük a szóban forgó terület állapotát, a betontömböket a csütörtöki nap folyamán elszállítjuk, és a járdaszigetre egy földréteget szórunk.”

Kapcsolódó cikkek:

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában