Helyi közélet

2008.11.20. 14:44

Üzemi baleset a gyárban Tiszavasváriban

<p>Tiszavasvári - Mentőhelikopter érkezett csütörtök koradélután Tiszavasváriba egy robbanás után – jelezte egy olvasónk.</p>

14:43:   A vizsgálat elkezdődött, még nem tudni biztosan mi volt a dolgozót érő vegyi anyag – tájékoztatta a csütörtök délutáni káresemény részleteiről olvasóinkat Nagy Zoltán PV szakember, majd hozzátette - az eddig adatok szerint a vegyészeti gyár területén egy használaton kívüli épület bontásakor egy csőben lévő visszamaradt kis mennyiségű, nem maró hatású vegyi anyag került az ott dolgozó személy lábára, és okozott súlyos sérülést. Pontosan még nem tudni mi volt a csőben, de az bizonyos, hogy veszélyhelyzet nincs.

14:05: A sérültet a mentőhelikopter a Miskolci Égési Centrumba szállította.

14:10:  Szétmarta a lábát

A vegyészeti gyárépület bontása közben egy csőben maradt mintegy tíz liter maró folyadék ráömlött az egyik munkás lábára és roncsolta a szöveteit.

13:52:  Informátorunk megerősítette, súlyos égési sérülést szenvedett egy személy a csütörtökön koradélután történt robbanás nyomán Tiszavasváriban. Azt, hogy mi okozta a balesetet még nem tudjuk.

13:45: Nagy valószínűséggel súlyos sérülés történhetett a fokozottan tűzveszélyes Alkaloida üzemében. Azt, hogy mi okozta a robbanást és hány sérült van egyelőre nem lehet pontosan tudni, ahogy azt sem, hogy került-e veszélyes anyag a levegőbe, a lakosságra jelent-e veszélyt az üzemi baleset.

Kapcsolódó cikkek:

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában