Helyi közélet

2008.09.18. 08:36

Már a lehegesztett vasat is elviszik Miskolcon

<p>A rögzített fémelemek sincsenek már biztonságban - tudatta dr. Pásztor Albert, Miskolc rendőrkapitánya a minapi lopás kapcsán. A tolvajok betonelemet vertek szét a vasért...</p>

Sok munkát adnak a rendőröknek, és még több kárt okoznak a tulajdonosoknak a fémtolvajok Miskolcon és vonzáskörzetében is. Eddig azonban úgy fogalmazhattunk, hogy mindent visznek, ami mozdítható. A minapi fémlopás alapján azonban már azt kell mondjam, a rögzített és lehegesztett fém sincs biztonságban - fogalmazott dr. Pásztor Albert ezredes, a Miskolci Rendőrkapitányság vezetője.
Mint megtudtuk, az egyelőre ismeretlen elkövetők a MÁV Zrt. Miskolc külterületén lévő ipari vágányok mellett lévő vízátemelőben okoztak kárt és loptak el fémet, vasból készült ajtót róla. A beton vízakna lehegesztett rácsát letépték, a betonelem tetejét a tettesek szétverték, hogy hozzájussanak mintegy ötvenezer forint értékű fémhez. A zsákmányért a hulladéktelepen azonban csak néhány ezer forintot kaphatnak a tolvajok. Az átemelőben okozott rongálási kár további húszezer forintra tehető. A lopásra egyébként a MÁV diszpécserétől kapott bejelentés alapján derült fény. A bűnügyi technikusok rögzítették a nyomokat és megindult a nyomozás a tolvajok felkutatása érdekében - mondta a kapitány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában