Helyi közélet

2008.09.09. 06:45

Megoldások a miskolci kukagondokra

<p>Olvasóink nem fukarkodtak a megoldási javaslatokkal a miskolci szeméthelyzet problémájára. Van aki ráccsal védené a kukát, van aki csak lakattal, bár az utóbbi már egyszer befuccsolt.</p>

"Le kell zárni a kukákat, de nem a láncos, lakatos módszerrel, hanem kulcsra zárható tárolókban kell elhelyezni azokat..ami meglehet nem olyan szép, de még mindig szebb mint a turkáló kukások és a szétszórt szemét látványa..."

"Ausztria! Ott régen kibaltáznak a guberálókkal! Mindent csak darabokba,vagy a ruhákat összevágva teszik a kukákba. Nincs nagyon miért kukázni. Ott a kukák le vannak lakatolva szintén, bár attól még lehet kukázni, csak elhuzogatni nem tudják. Én nem sajnálom tűlük, ha nem csinálnak szemétdombot a kukák körül. Bár ez csak álom!"

"Társasházban lakom, és meguntuk, hogy a guberálók állandóan kiszórták a szemetet, amik nem kellettek nekik. Lánccal és lakattal lezártuk. (10 ezer Ft.) Az első nap, bosszúból gyufaszálakat nyomtak a lakatba, majd ragasztó öntöttek bele. Beszakították a kuka oldalát, hátha hozzáférnek. És ezek után, mint mondjak. Szegény guberálók, vagy azt, hogy sajnálom őket? A francot."

"Sajnos a mi lakóközösségünk még nem érett meg arra, hogy felfogják az emberek, ha ráccsal védik a konténereket, annak legnagyobb előnye, hogy elkerülik a környéket a guberálók. Így akár egy egész lakótelepről kiszoríthatóak! A gusztustalan látványtól mentesülünk, illetve valószínűleg a közbiztonság is jobb lesz. Nem olcsó egy ilyen rácsot csináltatni, állítólag 150-200e Ft, de egy főre nem esik olyan nagy összeg, szerintem megérné!"

"Szerintem az tényleg nem szép dolog, hogy szétdobálják a szemetet a kuka mellé,de ha normálisan tudnák csinálni én nem fosztanám meg őket tőle,legalább ennyi jusson nekik ha már nincs lakásuk,életük hisz bármikor velünk is megtörténhet. Ui.: A rács körülötte és a lakat bevehető fém:)"

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában