Helyi közélet

2008.06.12. 08:15

Hercegkút nem társul Sárospatakkal

<p>Sárospatak - A város rendkívüli testületi ülésen elfogadta a Hercegkúttal történő iskolatársulást. A hercegkúti képviselők azonban úgy döntöttek, inkább önállóak maradnak.</p>

Sárospatak rendkívüli testületi ülésen tárgyalt az iskolatársulásokról. Az ülésen arról döntöttek, hogy a hercegkúti iskolával kötnek társulási szerződést úgy, hogy a hercegkútiaknál megmarad az első négy osztály, és ötödiktől fogadja a gyerekeket a sárospataki Rákóczi iskola.

Götzné Frikker Mária, a hercegkúti Gyöngyszem Német Nemzeti Általános Iskola igazgatója elmondta, szerda esti ülésén a hercegkúti testület is megtárgyalta a lehetséges társulást és egyhangú szavazással úgy döntöttek, inkább önállóak maradnak. Mint megtudtuk, a társulás egyik feltétele az lett volna, hogy a hercegkúti iskolában vonják össze a harmadik és negyedik osztályt. Ebbe a hercegkútiak semmiképpen sem mentek bele. A hercegkúti önkormányzat most azt vizsgálja meg, hol lehet még lefaragni a kiadásokból, hogy azt az iskola működésének finanszírozására fordítsák. A testületi ülésen felvetődött, hogy ha ilyen arányban bővül a Hercegkútra beiratkozók száma mint az elmúlt két évben, akkor még az sem kizárt, hogy indítanak egy ötödik és hatodik osztályt is.

-bg-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában