Helyi közélet

2008.05.23. 16:04

Megválasztják Miskolc borát

<p>Miskolc - A borsodi megyeszékhely szőlő- és bortermelésének dicső múltját megidézve az önkormányzat és az István Nádor Borlovagrend közös szervezésében május 31-én délelőtt 10 órától Miskolc Város Bora 2008 borversenyt rendeznek a városházán.</p>

A nevezés és a borok átvételének helyszíne: városháza. Időpontja: május 30. délelőtt 10 órától délután 2-ig.

A versenyre nevezni csak a Bükki borvidéken, és Tokaj-Hegyalján termesztett szőlőből készült, tetszőleges évjáratú borokkal lehet fehérbor, vörösbor és borkülönlegesség kategóriában. A rendezők örömmel fogadják bárki előzetes nevezését a 46/509-901, vagy a 46/344-657 fax számokon, vagy a [email protected] illetve a [email protected] email címen.

Előzetes bejelentkezés hiányában a borátvételkor is benevezhet bárki a borversenyre, aki megfelel a Versenyszabályzatban lefektetett követelményeknek. A versenyszabályzat a www.miskolc.hu honlapon megtekinthető, valamint Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Kulturális és Vendégforgalmi Osztályán átvehető, vagy emailban megkérhető a [email protected] címről.

A kategória nyertesek jutalma a cím használatán túl, egy-egy díszes diploma, és serleg, valamint nevük és boruk felkerül a Városházán őrzött Miskolc Város Bora serlegére is. A nyertes borok termelői az elnyert címet mindaddig feltüntethetik a nyertes bort tartalmazó palackjaikon, amíg az adott boruk el nem fogy.
A versennyel kapcsolatos további információkat Dr. Farkas Attilától (06/20-468-3008, 06/46-360-627) az István Nádor Borlovagrend alelnökétől szerezhetnek az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában