Helyi közélet

2008.05.19. 18:27

Kazincbarcikának jó kórház kell!

<p>Kazincbarcika -&#160;Érvénytelenül zárult május 18-án, a Kazincbarcikán hat ellenzéki képviselő által kezdeményezett helyi népszavazás. Szitka Péter polgármester közleményt adott ki ennek eredményéről</p>

A kazincbarcikaiknak arról kellett dönteniük: Egyetért e Ön azzal, hogy a Kazincbarcikai Városi Kórház működtetési és vagyonkezelői jogát az önkormányzat átadja más cégnek, vagy szolgáltatónak. Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere úgy fogalmazott közleményében: az emberek nagy többsége a távolmaradásával úgy határozott, hogy az önkormányzat döntsön a kórház sorsáról.

Szitka Péter hangsúlyozta: a népszavazási kezdeményezés nem érte el a célját. A népszavazás érvénytelen. A végeredmény alapján világosan látszik, hogy bár a kórház sorsa érdekli az embereket, de a népszavazás ügye nem mozgatta meg őket:  a barcikaiak több mint 70 százaléka nem volt hajlandó részt venni az ellenzék felelőtlen játékában. Vasárnap győzött Kazincbarcikán a józan ész. A kazincbarcikaiak többsége felelős döntést hozott azzal, hogy nem vett részt a szavazáson.

Szitka Péter úgy fogalmazott: a népszavazás érvénytelen és ezzel reméljük lezárult egy korszak. Az érvénytelenség azonban feladatot is szab az önkormányzat számára. Világosan megmutatja, hogy mihamarabb döntést kell hozni a kórház ügyében és mihamarabb meg kell oldani a kórház hosszú távú biztonságos üzemeltetésének kérdését.

Úgy látja: nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni azon barcikaiak véleményét, akik elmentek szavazni és nemmel voksoltak. Az ő hangjuk azt jelzi a városvezetés számára, hogy aggódnak a kórház sorsáért, aggódnak a város biztonságos egészségügyi ellátásáért. Szitka Péter kijelentette: mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a városnak hosszú távon működtethető, jó minőségű ellátást nyújtó, fejlődő kórháza legyen. Nem hagyjuk bezárni, nem hagyjuk tönkremenni a kórházat. Kazincbarcikának jó kórház kell. Kazincbarcikának ez jár.
 
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában