Helyi közélet

2008.05.29. 15:10

Újabb kórház-forduló Barcikán

<p>Kazinbarcika - Az ellenzéki hat képviselőt okolta Szitka Péter polgármester, azért, hogy újabb pályázatot kell kiírni a Kazincbarcikai Városi Kórház vagyonkezelői jogára.</p>

Menetközben ugyanis kiderült, hogy jóval több a kórház adósága, mint a  pályázat kiírása idején volt és közben kétes követelések is  tisztázásra várnak - jelentette ki Szitka Péter a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Az önkormányzat képviselőtestülte által a kórházi pályázatok elbírálására létrejött eseti munkacsoport csütörtökön ülést tartott. Három pályázatot értékelt, három pályázat ügyyében hozott döntést. ezeket a döntéseket ismertette a polgármester. Az eseti bíráló munkacsoport úgy döntött, hogy erdeményteleníti a pályázatot és új pályázat kiírását javasolja a képviselőtestületnek, amely  június 6-án fog ülésezni.

pályázatok benyújtása óta a kórház helyzete jelentősen romlott és pályázók által tett ajánlatok már nem felelnek meg a mostani helyzetnek, ha úgy tetszik jobb ajánlatot a vár a kazincbarcikai önkormányzat hangsúlyozta Szitka Péter.

- Annyit romlott a kórház helyzete, hogy felelős polgármesterként már nem tehetem meg, hogy a három hónappal ezelőtti állapotoknak megfelelő pályázatokban szereplő kondícikóknak megfelelően írjak alá szerződést - mondta Szitka Péter. -Új pályázatot írunk ki, a kialakult helyzetnek jobban megfelelő ajánlatokat várunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában