Helyi közélet

2008.03.19. 17:10

Diósgyőri kalandok a várban

<p>Miskolc - Középkori fesztivál, exkluzív vártúra,csak néhány újdonság a Diósgyőri vár idei programjából. Ezekből bemutatót is láthattak szerdán a sajtó képviselői,amikor átadták a vár új turisztikai információs pontját, a Vár utcában.&#160;<A href="http://video.boon.hu/recent/members.boon_szerkesztoseg/var.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/recent/members.boon_szerkesztoseg/var2.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Itt naprakész információkkal látják el a Miskolcra látogató turistákat. Akik egy könnyen kezelhető digitális tábla segítségével tájékozódhatnak a Diósgyőri Várfesztivál eseményeiről, valamint a város és a megye egyéb látnivalóiról. Az egykori óvoda felújított épületében közösségi teret, pihenőparkot is kialakítottak.
Az információs pontot Káli Sándor, Miskolc polgármestere, dr. Hardonyi András (MSZP), a terület önkormányzati képviselője, valamint Táboros Sándor, az Ady Endre Kulturális és Szabadidő Központ igazgatója adta át. Mindhárman hangsúlyozták beszédjükben: hogy annak idején, nagy vihart kavart az óvoda kiköltöztetése, mindenki találgatta, hogy mi lesz az épületből. Akkoriban olyan pletykákat is lehetett hallani, hogy privatizálják az épületet – mondta dr. Hardonyi András. Hozzátette: itt a bizonyíték, hogy az épület a közérdekét szolgálja.
A szerdai átadáson ismertették a vár idei programját is: a turisztikai idényben (Húsvéttól október végéig) minden vasárnap középkori minifesztivál várja a látogatókat. Ahol királyi őrségváltást, lovagi tornát, középkori forgatagot láthatnak a vendégek. Ugyancsak vasárnaponként, délelőtt 11 órától exkluzív vártúrára invitálják a vendégeket, amelyen a királyi udvar kalandos élete elvenedik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában