Helyi közélet

2008.02.20. 15:04

Kiket rúgott ki Alföldi Róbert?

<p>Kiket rúgott ki a Nemzeti Színház új (leendő) direktora, Alföldi Róbert? Az interneten szereplő listáról kérdeztük az egyik színészt, akinek szintén ott a neve.</p>

Valós a lista, ami egyrészt a Nemzeti honlapjának egy fórumán, másrészt az interneten egyebütt olvasható?

Igen - erősítette meg az ott szereplő színészek egyike. Hozzátette: Azt nem tudja, hogy az USA-ban tanuló Pécz Ottóval és a Brüsszelben élő Szalay Mariannal hogyan, miként tárgyalt Alföldi Róbert, de a többiek tényleg lapátra kerültek, szedhetik a sátorfájukat.

Van, aki megtarthatja azt a szerepét, amiben a közönség most láthatja. Az kacsa (csacsiság), hogy minimálbért ajánlott volna fel nekik Alföldi, hiszen nem is alkalmazottak, hanem vállalkozók.
Még egy hírt megosztott velünk informátorunk: a színházban maradók bére mostantól független az eljátszott szerepektől, a színpadon töltött időtől. Vagyis: X színészt ennyire és ennyire kalibrálta be az igazgató, ő akkor is ezt az összeget kapja, ha egy szerepet játszik egy évadban, vagy nyolcat. Y bére amannyi, ami szintén nem függ attól, mit, miket, mennyiszer játszik.
A színész, akitől a tájékoztatást kaptuk, nincs egyedül a feltételezéssel: ez a fizetési mód előkészítője lehet a Nemzeti Színház olyan átalakulásának, hogy az intézmény költségvetési szerv legyen.

És akkor a lista:
Bródy Norbert
Csankó Zoltán
Papp Zoltán
Vida Péter
Bognár Anna
Horváth Ákos
Koleszár Bazil Péter
Major Melinda
Nagy Cili
Nemes Vanda
Orosz Róbert
Pásztor Edina
Pécz Ottó
Schmied Zoltán
Sipos Vera
Szalay Mariann
Trokán Péter
Ujlaky László
Vass Teréz

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában