Helyi közélet

2008.01.02. 06:57

Jééé, esik!

<p>Lányaim vidéken a nagymamánál töltik a téli szünetet.&#160;Kedd reggel boldogan telefonáltak, esik a hó, végre építhetnek hóembert!Már az ősz beköszönte óta erre várnak egyébként, hatalmas csalódás volt nekik a tavalyi tél... <STRONG>Hajdu Mariann jegyzete.</STRONG></p>

Lányaim vidéken a nagymamánál töltik a téli szünetet. Kedd reggel boldogan telefonáltak, esik a hó, végre építhetnek hóembert! Már az ősz beköszönte óta erre várnak egyébként, hatalmas csalódás volt nekik a tavalyi tél, amikor az egyetlen nyúlfarknyi hóesés idején a kisebbik bárányhimlője miatt még csak ki sem mehettek...

De nem csak az én gyerekeim örültek kedden a hónak. Dolgozni jövet érdemes lett volna megszámolnom, hány szánkó, csúszka került elő a pince, a garázs mélyéről. Bár tavaly nem kecsegtetett e téren minket az időjárás, az idén mégis készültünk a hóra.

Ám nem így az illetékesek. Legalábbis a látszat szerint. A buszon is ez volt a téma kedden, olyan volt a város, mintha az úttisztítókat váratlanul érte volna az idei első hóesés. Annak ellenére, hogy a meteorológusok már napok óta ígérték a havazást, és annak ellenére, hogy a Dunántúlon már napok óta esik. Itt mintha rácsodálkoztak volna a dologra.

Szilveszter éjszakáján például egyetlen hókotrót sem láttunk a miskolci utakon. Kedd reggel is elvétve. Jeges volt több főút is, az egyetem környéke, az Avas, de csúszós utakról kaptunk hírt napközben Hejőcsabáról, Diósgyőrből, a Ruzsinszőlő környékéről.

Igaz, a dolga az, hogy essen, ilyenkor pedig megmarad és csúszik. De miért törvényszerű, hogy kifogjon rajtunk, ha esik?

- Hajdu Mariann -

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában