Ítélet

2024.07.08. 14:55

Elítélték a miskolci harisnyás rablót

Ítéletet hozott a Miskolci Járásbíróság annak a nőnek az ügyében, aki a fejére fekete harisnyát húzva rabolta ki az idős sértettet.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: photomak

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2023 augusztusában ismerősénél, egy időskorú nő miskolci családi házában alkalmi jellegű háztartási munkákat végzett. Miután észrevette, hogy az asszony a nyakában lévő pénztárcában nagyobb összegű készpénzt tart, elhatározta, hogy megszerzi, ezért megkérte az egyik férfi ismerősét – aki nem tudott a tervéről –, hogy az idős nőt hívja ki beszélgetni az udvarra.

A vádlott az esti órákban – fejére fekete színű harisnyát húzva – bement az ingatlan területére és az udvaron tartózkodó, a férfival beszélgető sértettet megragadta, a földre rántotta, majd a nyakában lévő pénztárcát kiszakította és a benne lévő, mintegy 50 ezer forint készpénzzel távozott a helyszínről.

Fegyházbüntetés

A bíróság a vádlottat a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettében mondta ki bűnösnek és őt 3 év 6 hónap fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A büntetés kiszabása során a bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott fiatal felnőtt korát, súlyosító körülmény volt ugyanakkor, hogy az ilyen és ehhez hasonló cselekmények elszaporodottak.

Az ítélet nem jogerős - tudta meg a boon.hu.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában