Ítélet várható

2024.07.08. 13:08

Borsodi szitu: bozótvágó, vascső, gázspray is előkerült

Tárgyalást tart a Miskolci Törvényszék kedden azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik a vádirat szerint haragos viszonyban álltak a sértettel, mivel annak felesége korábban feljelentést tett a másodrendű vádlottal szemben.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock/illusztráció

2021 januárjában Encs egyik utcáján a harmadrendű vádlott összetalálkozott a sértettel, majd csatlakozott hozzájuk a többi terhelt is, egyikük egy bozótvágót, másikuk egy vascsövet vett magához, később egy gázspray is előkerült. A korábbi konfliktus miatt hangoskodni kezdtek, majd az elsőrendű vádlott a bozótvágó késsel két alkalommal a sértett felé ütött, aki az ütéseket a feje felé emelt karjaival próbálta hárítani, azonban azok hatására a földre rogyott.

Utánaszaladt, fejen ütötte

A fekvő sértett férfit a másodrendű terhelt vascsővel megütötte, miközben társai bántalmazásra biztatták őt. Amikor a sértett felállt és menekülni kezdett, az elsőrendű vádlott még utána szaladt és hátulról további egy alkalommal fejére ütött a bozótvágóval. A cselekménynek az vetett véget, hogy egy férfi távozásra szólította fel őket.

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

 A vádlottak által alkalmazott eszközre és a megtámadott testtájékra figyelemmel a cselekmény alkalmas volt a közvetett életveszélyes állapotot előidéző sérülések okozására. A súlyosabb következmény elmaradásában a sértett védekező mechanizmusának volt szerepe.

A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indul eljárás keddi tárgyalásán, akár az eljárás befejezése is várható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában