Megtámadták

2024.07.09. 09:30

Három kutya marcangolta a nőt Borsodban

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen súlyos testi sértés vétsége miatt, akinek a kutyái a nyitva hagyott kiskapun kiszöktek, és az utcán rátámadtak egy nőre.

Kutyák támadtak a nőre

Forrás: Shutterstock

Fotó: DocPhotos

A vádirat szerint a vádlott egy borsodi településen lévő családi ház körbekerített udvarán kutyákat tartott. 2022. december elején délelőtt kiment az ingatlanból, de figyelmetlenségből nyitva hagyta a kerítés kiskapuját. Közvetlenül távozását követően az udvarról kiszaladt két nagytestű és egy közepes termetű kutyája, és az utcán éppen munkáját végző köztisztasági alkalmazott nőre támadtak. Az egyik eb többször megharapta a sértettet, míg a másik két kutya nagy erővel a kabátját rángatta. A nő sikoltozott, kiabálni kezdett, a közeli buszmegállóban tartózkodó fia és menye siettek a segítségére, kövekkel megdobálva elzavarták az állatokat.

A kutyatámadás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló harapott és töréses sérüléseket szenvedett el. Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában