Letartóztatás

2024.06.21. 14:08

Mozgáskorlátozott férfit raboltak ki a fiatalok

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a két fiatalkorú gyanúsítottnak a letartóztatását, akikkel szemben rablás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

Boon.hu

Kerekesszékes férfit raboltak ki

Fotó: PeopleImages.com - Yuri A

A nyomozás adatai szerint június 15. napján az esti órákban a két fiatalkorú gyanúsított és társaik Ózdon, a Coop ABC melletti lépcsősoron meglátták a mozgásában korlátozott sértettet. Ekkor a gyanúsítottak és egy társuk megállapodtak abban, hogy ki fogják rabolni.

Elragadták a táskáját

Mindhárman utolérték a lépcsősoron közlekedő sértettet, majd erős mozdulattal kirántották a kezéből a nála lévő övtáskáját. A sértett a rántás következtében az egyensúlyát elvesztette és nekiesett a korlát betonalapjának, melynek következtében jobb könyökének horzsolásos sérülését szenvedte el. A gyanúsítottak a helyszínről elmenekültek.

Ezt követően egy parkolóban a sértettől elvett övtáskát átvizsgálták, melyben a sértett személyes dolgain kívül két darab bankkártyát találtak, melyekről összesen 9.870 forintot költöttek különböző termékek megvásárlásával.

A sértett értéktárgyait - a bankkártyák kivételével - a rendőrség megtalálta és a sértettnek visszaadta.

Útonállás jellegű

A gyanúsítottak fenti cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet csoportosan elkövetett rablás bűntettének, csalás bűntettének és közokirattal visszaélés vétségének a megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a várható szabadságvesztés mértékére figyelemmel a szökésüktől, elrejtőzésüktől megalapozottan lehet tartani, valamint attól is, hogy a sértett megfenyegetésével a bizonyítás lefolytatását veszélyeztetnék. Személyi és vagyoni körülményeik, valamint kedvezőtlen előéleti adataik alapján a bűnismétlés veszélye is fennáll.

Mindezeket, valamint a bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlyát és útonálló jellegét is mérlegelve, a bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását, melyet javítóintézetben kell végrehajtani. 

A végzés nem végleges.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában