Ítélet

2023.11.30. 11:39

Megdobálták, ütlegelték, kirabolták a miskolci Újgyőri főtéren - a bíróság előtt a négy fiatalkorú elkövető

Miskolc - A vádlottak az előkészítő ülésen beismerték bűnösségét és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról.

Boon.hu

Fotó: Shutterstock

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Miskolci Járásbíróság azon négy fiatalkorú vádlott ügyében,  akik a megállapított tényállás szerint 2023 januárjában a miskolci Újgyőri főtéren mellettük elhaladó sértettet megállásra szólították fel, de mivel annak nem tett eleget, követni kezdték azzal a céllal, hogy tőle értékeket szerezzenek meg. Egy közeli gyalogátkelőhelynél érték utol, megdobták egy chipses zacskóval és ütögetni kezdték a fejét.

A sértett az úton átkelve betért egy közeli társasház udvarára, a társaság azonban továbbra is követte és miután utolérték, a IV. rendű vádlott a fiút vádlin rúgta és vállának nekiment. Amikor a sértett megállt és megfordult, a terheltek körbevették, a II. rendű vádlott pedig pénzt követelt tőle, melynek engedve a sértett pénztárcájából átadott ötezer forintot. Amíg a fiatalkorúak az összeg felett vitatkoztak, a sértett hazasietett.

A vádlottak az előkészítő ülésen beismerték bűnösségét és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról.

Őket a bíróság társtettesként elkövetett rablás bűntettében találta bűnösnek és velük szemben – a rendiség sorrendjében – 1 év 6 hónap, 1 év 8 hónap, 1 év 2 hónap és 1 év 8 hónap javítóintézeti nevelést rendelt el, valamint kötelezte a terhelteket a bűnügyi költség megfizetésére.

Az ítélet nem jogerős - tudta meg a boon.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában