Tárgyalás

2024.06.25. 16:00

Eszméletlenre verték, mert nem fogott kezet

Előkészítő ülést tart szerdán a Mezőkövesdi Járásbíróság annak a két férfinak a büntetőügyében, akik egy buszmegállóban több alkalommal megütötték és megrúgták a sértettet, mert az nem fogott velük kezet.

Boon.hu

Az elmaradt kézfogásnak verés lett a vége

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: PeopleImages.com - Yuri A

Az ügyészség szerint a vádlottak 2023 júliusában a délutáni órákban egy borsodi település buszmegállójában találkoztak a sértett férfival, akivel azért kezdtek el vitatkozni, mert nem akart velük kezet fogni. A terheltek trágár módon szidalmazták a sértettet, majd egyikük mellkason lökte, míg a másik vádlott ököllel fejen ütötte őt. Az ütés olyan erejű volt, hogy a férfi a földre esett. A vádlottak a földön fekvő sértettet testszerte, illetőleg a fején több alkalommal megrúgták.

Elvették a mobiltelefonját is

Cselekményüknek az vetett végett, hogy egy közelben lakó nő látta az eseményeket, a helyszínre futott és a vádlottakat ellökte a már eszméletlen állapotban lévő sértettől. Az egyik vádlott távozásukat megelőzően még a sértett zsebéből kivett egy mobiltelefont, majd elfutott.
A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el, azonban az elkövetés kitartó módjára, a vádlottak által többször leadott ütésre, rúgásra és a bántalmazott testtájékra figyelemmel a cselekmény alkalmas volt arra, hogy súlyos sérüléseket okozzon.

Ítélet, vagy bizonyítási eljárás

A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz ki és megkezdi a bizonyítási eljárást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában