Ítélet

2024.05.24. 09:30

Csokoládét rabolt, 6 év fegyházat kaphat

A bíróság ítéletet hozott az idős sértettet kirabló nő ügyében.

Boon.hu

Fotó: 1st footage

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott 2023 júniusában a gyalogosan közlekedő, nehezen mozgó idős sértett nő mögé lépett és őt hátulról fejen ütötte. A sértett az ütés erejétől az út melletti árokba esett, a vádlott ekkor azt kiabálta neki, hogy „most megdöglesz”. A földön fekvő nőt a terhelt többször megütötte, a fülébe harapott, majd megpróbálta lehúzni az ujjáról a drágakővel díszített aranygyűrűjét. 

Azonban ez, és a karórájának az elvétele sem sikerült, ezért a vászontáskáját vette magához, amiben pénztárca, esernyő és csokoládé volt. A vádlott cselekményét a környezetben tartózkodók észlelték és távozásakor üldözőbe vették, ezért a vádlott a szatyrot menekülése közben eldobta. A vádlotti bántalmazás következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló fülsérülést szenvedett el.

A bíróság a terheltet rablás bűntettének minősített esete és súlyos testi sértés bűntette miatt 6 év fegyház fokozatú szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a kár megtérültét, a vádlott beismerését és kiskorú gyermekes családos voltát, míg súlyosító körülményként a vádlott előéletét és a bűncselekmény gátlástalan, útonálló jellegét.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, a vádlott felmentés érdekében fellebbezést jelentett be. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában