Kegyetlen

2024.04.03. 13:00

Hagyta éhen pusztulni a kutyáját

Az Encsi Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen állatkínzás bűntette miatt, aki elköltözött a házából, azonban a kutyáját egy melléképületben hagyta lánccal megkötve, élelmezéséről nem gondoskodott, az állat éhen pusztult.

Boon.hu

Nem tudták megmenteni

Fotó: Shuterstock

A vádirat szerint a vádlott 2023. július hónap elején a borsodi kistelepülésen lévő házát értékesítette, elköltözött, azonban a melléképületben lánccal megkötve hagyta a tulajdonában lévő nagytestű kutyáját. Nem gondoskodott az állat megfelelő mennyiségű és minőségű élelméről, nem adott neki ivóvizet.

Nem tudták megmenteni

Megtalálásakor az eb szemét gyulladás okozta váladék borította, a szoros nyakörv miatt a nyakán seb keletkezett, mely kifekélyesedett, gyulladást okozott, lárvák voltak rajta, az ivóvíz és ételhiány miatt kiszáradt állapotban volt, illetőleg vészesen lesoványodott.

Az éhezése, a nyakon lévő fekélyes bőrgyulladás komoly fájdalommal járt, különös szenvedést okozott az állatnak. Állatorvosi kezelésre szállították, azonban a vizsgálatnál a tartós ivóvíz- és élelemhiány miatt elpusztult.

Tárgyalás mellőzésével

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtön büntetést indítványozott, tájékoztatta portálunkat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában