Kifosztotta

2024.03.04. 12:07

Kerekesszékes idős férfit fosztott ki Kazincbarcikán

Észrevette, hogy a kórházi ápolt kerekesszékes idős férfi készpénzt vesz fel az ATM-ből, bekísérte a liftbe, az emeletre érve elvette tőle a pénzt.

Boon.hu

Kifosztotta a ketrekesszékes férfit

Fotó: Marko Aliaksandr

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen kifosztás bűntette miatt. A vádirat szerint a vádlott hajléktalan életmódot folytatott, bűncselekményekből tartja fenn magát, 2023 november végén a délutáni órákban a kazincbarcikai kórház egyik osztálya épületének földszintjén tartózkodott, látta, hogy a kórházi ápolt 77 éves időskorú kerekesszékkel közlekedő férfi a bankjegykiadó automatából felvesz 100 ezer forint készpénzt, amit a kerekeskocsi felnyitható tárolójába tesz és elindult a lift irányába.  

A férfi vele együtt beszállt a liftbe, megkérdezte a sértettet, hányadik emeletre megy és megnyomta a 4. emelet gombját. Az emeleti szintre megérkezve a kerekeskocsi tároló részét felnyitotta, kivette belőle az összes készpénzt. A sértett ezt megpróbálta megakadályozni, és mellkasánál megfogta a vádlott kabátját, azonban betegségéből eredően annyira erőtlen volt a fogása, hogy a vádlottnak sikerült elmenekülnie.

Elköltötte a pénzt 

A vádlott az eltulajdonított pénzt a városban alkoholra, cigarettára és energiaitalra költötte. Az ügyészség a büntetett előéletű többszörös visszaeső vádlottal szemben fegyház büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában