Súlyos!

2024.02.24. 10:45

Előbb bezárta a szobába, majd összeverte volt élettársát Bogácson

Eredetileg azért érkeztek az üdülőhelyre, hogy megromlott kapcsolatukat rendezzék.

Boon.hu

Kibékülés helyett megverte élettársát a férfi (illusztráció)

Fotó: Shutterstock

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség személyi szabadság megsértésének bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a férfi 2023. szeptember 3-án egy bogácsi szálláshelyen tartózkodott volt élettársával. Azért érkeztek, hogy megromott kapcsolatukat rendezzék.

Segítségért kiáltott 

Aznap délután jelentős mennyiségű szeszesitalt fogyasztottak el. A férfi este 8 óra körül - erősen ittas állapotban - a magához vett kulccsal bezárta a volt élettársát a szobájukba, majd távozott az épületből.  

Néhány perc elteltével a nő észlelte, hogy volt élettársa bezárta őt, megijedt és segítségért kiabálva dörömbölni kezdett a szoba ajtaján. Pár perc elteltével a szálláshely recepciósa – meghallva a dörömbölést – kinyitotta a szobaajtót, mire az asszony elhagyta a szobát és a férfi keresésére indult. A nő egyébként 8-12 percen keresztül volt bezárva a szobába.

Lerántotta, fejbe rúgta 

Az asszony a szálláshely előtti parkolóban megtalálta a férfit, akit felelősségre vont amiatt, hogy bezárta őt a szobába és emiatt heves szóváltás alakult ki közöttük. A férfi ekkor - azt akarva bizonyítani, hogy a szobakulcs valójában a nőnél van – kivette a kezéből a táskáját, annak tartalmát a földre borította. A nő a táskáját megragadva próbálta akadályozni a férfit. A támadó ekkor a földre rántotta a nőt, majd két alkalommal, nagy erővel fejen illetve nyakszirten rúgta. 

Miután az erősen vérző nő felállt, futva a közeli hotelbe indult segítségért, ahová a férfi utánament. A szálloda bejárati ajtaját az asszony a portással együtt igyekezett bezárni maga után, azonban az üldöző egy műanyag üdítős palackot tett az ajtónyílásba, ezzel próbálva megakadályozni az ajtó bezárását, azonban a portás erőfeszítéseinek köszönhetően ez végül sikerült. A feldühödött férfi a hotel előtt még pár percig a lépcsőre leülve várakozott, majd távozott a helyszínről.

Próbaidőre küldenék 

Az asszony a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a rúgások iránya, ereje és a támadott testtájékok alapján a vádlott cselekménye nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult és arra alkalmas is volt. 

Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak – értesült a boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában