Elítélték

2024.01.19. 07:20

Puszta kézzel és sikálóval ütötte a vitapartnerét

Ítéletet hozott a Kazincbarcikai Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki a bíróság által megállapított tényállás szerint 2020. május elején az esti órákban Rudabányán előbb szóváltásba került, majd dulakodott az ittas állapotban lévő sértettel, akit előbb puszta kézzel bántalmazott, majd kis idő múlva – miután a sértett által hozott sikáló a terhelthez került – ezzel az eszközzel ütötte tarkón a futva menekülő férfit.

Boon.hu

Fotó: Studio Romantic

Ezt követően a vádlott meg is rúgta az ülő helyzetben lévő sértettet, míg egy másik jelen lévő személy egy nála lévő favesszővel ütött rá.

A bíróság a terheltet felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt 1 év 6 hónap börtön fokozatú szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként nagyobb súllyal vette figyelembe a férfi beismerő vallomását és azt, hogy kiskorú eltartásáról köteles gondoskodni, míg kisebb nyomatékkal értékelte ilyenként a testi sértés bűntettének kísérleti szakban rekedését. További enyhítő körülményként esett latba a sértetti közrehatás. Súlyosító körülményként jelentkeztek ugyanakkor a vádlott előéletében rejlő körülmények, a társtettesség, valamint az, hogy cselekménye közben kitartó volt, azzal nem hagyott fel könnyen.

Az ítélet jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában