Se garázs, se pénz

2023.11.09. 11:15

Ezúttal mobilgarázst hirdetett egy online csaló – miskolci férfi lett átverve

Egy miskolci férfi egy közösségi oldal online piacterén egy mobilgarázsért fizetett előlegként több mint 50 000 forintot. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatja a küzdelmet az online csalások elkövetői ellen a Mátrix Projekt keretein belül.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: JARIRIYAWAT

A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre több az úgynevezett online csalás. A csalók tárháza kifogyhatatlan, de a cél ugyanaz, megtudni az áldozatok banki adatait, hozzáférni a számlájukhoz, csalárd módon megszerezni a pénzüket.

Megtörtént eset:

Csalás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság egyelőre ismeretlen tettessel szemben. Egy miskolci férfi egy mobilgarázsért fizetett több mint 50 000 forint előleget egy közösségi oldal online piactérén, azonban az adásvétel nem történt meg, majd a vevő a hirdetőt sem tudta elérni egy idő után – írja a police.hu.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság ajánlásai segíthetnek a kockázati tényezők kiszűrésében, hogy biztonságban legyünk a világhálón is.

  • Csak biztonságos, ismert és nagyon jó értékelésű webáruházakból vagy eladóktól vásároljunk!
  • Mindig legyünk óvatosak, inkább a személyes átvételt válasszuk, főleg, ha drágább áruról van szó!
  • Lehetőség szerint válasszuk az utánvételes fizetést, még ha pár százassal drágább is!

További hasznos tanácsokat az alábbi linken olvashatnak az online csalásokról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában