Garázdaság

2023.11.27. 19:00

Kikelt magából, mert a másik rossz helyen parkolt Kazincbarcikán

Kazincbarcika - Csomagtartójából elővett egy sokkoló zseblámpát, valamint egy teleszkópos botot és a gépjárműből kiszálló férfi felé hadonászott az eszközökkel.

Boon.hu

illusztráció

Fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

A Kazincbarcikai Járásbíróság ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint felszólította a garázssor előtt, közvetlenül az út mellett személygépkocsival parkoló férfit, hogy álljon arrébb, mert útban van, és nem tud a saját garázsába behajtani.  

A megszólított férfi a résnyire lehúzott ablakon keresztül közölte a másikkal, hogy szerinte nem áll rossz helyen, és egyébként is csak néhány percig marad. 

E válasz hallatán a férfi feldühödött, szitkozódva több alkalommal tenyérrel megütötte a gépkocsi vezető oldali ajtajának üvegét, majd saját autójának csomagtartójából elővett egy sokkoló zseblámpát, valamint egy teleszkópos botot, és a gépjárműből kiszálló férfi felé hadonászott az eszközökkel.   

A megtámadott férfi autóban ülő párja időközben értesítette a rendőrséget, mely hír hallatán a támadó eltette a kezében lévő eszközöket, ám a helyszínre érkező hivatalos személyeket is szidalmazni kezdte, velük szemben nem volt együttműködő.

Pénzbírság lett belőle 

A járásbíróság a vádlottat garázdaság és becsületsértés vétsége miatt találta bűnösnek, és őt 200 ezer forint összegű pénzbüntetésre ítélte. Súlyosító körülményként értékelte a büntetés-kiszabás során a halmazat mellett a hasonló jellegű bűncselekmények vármegyei és országos elszaporodottságát, míg enyhítő körülményként vette figyelembe a terhelt idős korát és büntetlen előéletét. Az ítélet nem jogerős, az eljárás a Miskolci Törvényszéken folytatódik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában