Ítélet

2023.11.28. 13:15

Börtönbe küldte a bíróság a borsodi réztolvajokat

Ítéletet hozott a Mezőkövesdi Járásbíróság azon három vádlott ügyében, akik több alkalommal loptak színesfémet egy borsodi bánya területéről.

Boon.hu

Milliós kárt okoztak

Az ítéleti tényállás szerint az I., II., és III. rendű vádlottak 2022. év április és május hónapokban összesen öt alkalommal hatoltak be egy borsodi kistelepülés mellett üzemelő bánya területére, ahol az üzemi berendezésekhez tartozó rézkábeleket elvágták, feldarabolták, majd azokat eltulajdonították - tudta meg a boon.hu.

A vádlottak cselekményeik során összesen közel 25 millió forint értékben vettek magukhoz rézkábel-darabokat, melyeket a lecsupaszítást követően színesfémként értékesítettek. Az eljárás során a bűncselekménnyel okozott kár csak csekély mértékben térült meg.

A bíróság ezen ügyben bírálta el az I. rendű vádlott további két cselekményét, melyek során 2022 februárjában egy borsodi település külterületén található erdőkből jogellenesen fát vágott ki és vitt el, mindkét alkalommal 2-300 ezer forint kárt okozva.

Enyhítő körülmények 

A bíróság I. rendű vádlottal szemben 3 év 6 hónap, II. rendű vádlottal szemben 3 év, a III. rendű vádlottra vonatkozóan pedig 1 év 8 hónap időtartamú végrehajtandó szabadságvesztést szabott ki.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlottak részbeni beismerő vallomását, illetve csekély fokban a kár részbeni megtérültét. A büntetés kiszabása során súlyosító körülményként esett latba I. rendű vádlott tekintetében a bűnhalmazat, valamint mindhárom vádlottat érintően az előéletükben rejlő körülmények és a hasonló jellegű cselekmények elszaporodottsága.

Az ítélet nem jogerős.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában