Csaló

2023.10.23. 12:30

Százezreket vett át, de a munkát nem végezte el Edelényben

Kazánt kellett volna vennie és beszerelnie, de esze ágában sem volt ezt megtenni.

Boon.hu

Egy fillér sem maradt az átvett pénzből

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a férfi 2022. szeptemberében megegyezett egy másik férfival, hogy annak Edelényben lévő családi házában a kazán beszerzését és beüzemelését elvégzi. Ezt követően a megrendelő két nap múlva a költségek fedezésére átadott 350 ezer forint készpénzt a "szerelőnek". A férfinak azonban a munka elvégzése – a kazán beszerzése és beüzemelése –  eleve nem állt szándékában, a kazánt meg sem vásárolta, a munka elvégzését nem kezdte meg és az átvett összeget sem fizette vissza. A kazán beszerzésével és a munka elvégzésével kapcsolatos telefonos megkereséseire különféle kifogásokra hivatkozott.

Vagyonelkobzás 

A vádlott a fenti cselekményével a sértettet szándékosan tévedésbe ejtette és összesen 350 ezer forint kárt okozott, amely nem térült meg. Az ügyészség a vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabását és az okozott kár összegének megfelelő vagyonelkobzás alkalmazását indítványozta a bíróságnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában