Pénzhamisítás

2023.09.05. 20:30

Gyenge hamis euróval próbáltak fizetni

Ismeretlen személytől származó hamis, 100 euró címletű bankjegyekkel fizettek egy határmenti szlovák település vendéglőjében, illetve két ózdi benzinkúton.

Boon.hu

Rossz hamisítványok voltak

Fotó: New Africa

Első fokon ítéletet hozott a Miskolci Járásbíróság azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik 2019 januárjában ismeretlen személytől származó hamis, 100 euró címletű bankjegyekkel fizettek egy határmenti szlovák település vendéglőjében, illetve két ózdi benzinkúton.  

 csapat további vásárlási kísérletei azonban nem jártak sikerrel, mivel a pénz átadását követően rövid időn belül a kiszolgáló személyzet számára nyilvánvalóvá vált azok hamis eredete.

Nyomtatták őket 

A bankjegyek gyenge minőségű hamisítványok voltak, amelyek sorozatszámai megegyeztek, azonos módon, tintasugaras nyomtatóval készültek. Tartalmazták ugyan az euró bankjegyek főbb rajzolati ismérveit, de a papír minősége és a biztonsági elem hiánya miatt a hivatásszerűen pénzkezeléssel foglalkozó személyek megtévesztésére nem voltak alkalmasak, viszont a bankjegyet nem ismerő számára megtévesztőek lehettek. 

A bíróság a négy férfit pénzhamisítás bűntette miatt találta bűnösnek. Az I. és II. rendű vádlottat a rendiség sorrendjében 3 év 2 hónap, illetve 3 év 6 hónap szabadságvesztésre, míg a III. és IV. rendű vádlottat 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. 
Az ítélet nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában