Vádemelés

2023.09.25. 12:10

A mentőkre támadt a részeg beteg Miskolcon

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt, aki ittassága okán eszméletlen állapotban közterületen feküdt, a mentők kórházba szállították, azonban ellátása közben megtámadta a mentőtisztet, valamint megmarta és megrúgta a mentőápolót.

Boon.hu

Fotó: MW

A vádirat szerint a vádlott 2023. május elején a reggeli órákban Miskolcon, az egyik téren ittassága miatt eszméletlen állapotban a földön feküdt. A kiérkező mentőápoló belekezdett a helyszíni vizsgálatba, azonban a vádlott arrogánsan viselkedett, szitkozódott, kórházba szállítása közben is agresszív volt. A vizsgáló szobába helyezték el, de el akarta hagyni a kórházat, így a mentőápoló a biztonsági személyzet segítségét kérte, a két biztonsági őr feltartóztatta a vádlottat, aki dulakodni kezdett velük, míg végül leültették egy székre.

Le kellett szedálni

Egy mentőtiszt vizsgálta a vádlottat, amikor a székről felállva rugdalózó és kapálózó mozdulatokkal megtámadta, valamint a szobában tartózkodó mentőápoló jobb felkarjába belemart, megütötte, majd belerúgott. A mentőtisztet is meg akarta ütni, de az kivédte, és földre vitte a vádlottat. Ön- és közveszélyes magatartását úgy tudták megfékezni, hogy leszedálták.

A cselekmény következtében a mentőápoló zúzódásos sérülést szenvedett, míg a mentőtisztnek megrándult a válla. A mentőtiszt és a mentőápoló közfeladatot ellátó személynek minősül.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, tájékoztatta a Borsod Online-t a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában